100 jaar

Op 28 januari 2017 werden we 100 jaar, en dat moest gevierd worden!

Receptie 100 jaar Landelijke Gilde Berlaar Tentoonstelling 100 jaar Landelijke Gilde Teerfeest Huiskamer anno 1917

In zaal Familia te Berlaar-Heikant vierden we op zaterdag 28 januari 2017 onze honderdste verjaardag met in de namiddag een feestelijke receptie en een overzichtstentoonstelling '100 jaar Landelijke Gilde', en 's avonds ons jaarlijks teerfeest.

 Jubelviering 100 jaar Landelijke Gilde Tractoroptocht Tractoroptocht Tentoonstelling in het Dolhuis Tentoonstelling in het Dolhuis Tentoonstelling in het Dolhuis

Op zondag 5 maart 2017 vond een jubelviering plaats in de kapel van het klooster. Na de viering was er een tractoroptocht naar het Dolhuis voor de officiële opening van de tentoonstelling 100 jaar Landelijke Gilde Berlaar.

 Schooltuin Berlaar-Heikant Schooltuin De Lotusbloem Vierkante-meter-tuin De Balderschool Schooltuin VBS Misstraat Schooltuin De Kleine Kangoeroe Schooltuin VBS Pastorijstraat Inhuldiging schooltuin De Stap Inhuldiging schooltuin De Stap

Op zaterdag 20 mei 2017 organiseerden we een Open Schooltuinendag. We hadden alle scholen bereid gevonden om hun schooltuin open te stellen. Hét hoogtepunt van de dag was de inhuldiging van schooltuin De Stap, meteen onze 7de schooltuin. Berlaar, hét schooltuindorp van Vlaanderen!

De bankplek in de Molenlei kreeg de meeste stemmen! De bankplek aan het geboortebos heeft het niet gehaald ...

Met de campagne 'Bank zoekt plek' wil Landelijke Gilden banken plaatsen in onze Vlaamse dorpen. Natùùrlijk mocht Berlaar hier niet bij ontbreken. Samen met het gemeentebestuur hadden we drie mooie locaties geselecteerd, waarop alle dorpsbewoners konden stemmen. Uiteindelijk heeft de bankplek in de Molenlei het gehaald!

De familie Busschots-Moelans ontvingen de bezoekers met open armen! De ultramoderne melkveestal trok veel bezoekersMarc Busschots geeft uitleg over de gespiegelde melkrobot. KLJ zorgde voor overheerlijke ijsjes!De KLJ meisjes demonstreerden het wimpelen De KLJ jongens gaven vendeldemonstratiesJong geleerd is oud gedaan! Friends of Rosa, het modelabel van Cathy Moelans, de vrouw van Marc Busschots

Traditioneel vindt de Dag van de Landbouw plaats op de derde zondag van september. Ons jubileumjaar vonden we een uitgelezen gelegenheid om hieraan deel te nemen. Plaats van afspraak op zondag 17 september 2017 was het melkveebedrijf van ons bestuurslid Marc Busschots. De ultramoderne melkveestal, uitgerust met een gespiegelde melkrobot, was dé trekpleister! Mede dankzij het mooie weer mochten we ruim 2.000 bezoekers ontvangen. Een succes!

Aan het vertrek had bestuurslid Luc Gysen een triomfboog opgetrokken! Van KVLV Bevel mochten we hun gekleurde en beletterde bokaaltjes lenen!De mooist versierde huizen kregen een prijs! De drie mooist versierde huizen kregen een prijs!De drie mooist versierde huizen kregen een prijs! De deelnemers kregen twee consumptiebonnetjes bij het vertrek

We wilden ons jubileumjaar naar aanleiding van onze honderdste verjaardag afsluiten met een orgelpunt: een lichtjeswandeling! Op 14 oktober 2017 vond de 'Nacht van de Duisternis' plaats. Hét ideale moment voor onze lichtjeswandeling, temeer omdat weerman Frank Deboosere voor een nazomertje had gezorgd. Niet minder dan 1.400 wandelaars hebben genoten van de dansende lichtketting doorheen de Berlaarse straten!

Het gezicht van onze tentoonstelling: 'Mil van den Dillen'
Schepen van landbouw, Suzy Put, opent de tentoonstelling in 't Dolhuis

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.