Inhuldiging 7de schooltuin in Berlaar

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Inhuldiging 7de schooltuin in Berlaar

Wanneer

  • zaterdag 20 mei 2017 15u45 - 16u30
Gemeentelijke Basisschool De Stap - PASTORIJSTRAAT 60, 2590 BERLAAR

Verslag

Vóór september 2016 was de Gemeentelijke Basisschool van Berlaar-Centrum gehuisvest in de Schoolstraat. Op die locatie was er geen plaats voor een schooltuin. Op 1 september 2016 verhuisde de school naar de Pastorijstraat, en daar was wél ruimte voor een tuintje. Hét sein voor Landelijke Gilde om naar de directie van Gemeentelijke Basisschool De Stap te stappen! Al snel werden juf Sofie en meester Marc bereid gevonden om een schooltuin annex kippenhok uit de grond te stampen. Tijdens de paasvakantie hadden ze samen met andere leerkrachten het tuintje omgespit. Kinderen uit alle klassen hadden nadien geholpen met het zaaien en planten van o.a. selder, ajuin, wortels, patatjes en radijsjes. De opendeurdag op zaterdag 20 mei 2017 vonden ze hét geschikte moment voor de inhuldiging.

Schepen van jeugd Suzy Put had lovende woorden voor dit prachtig initiatief, terwijl voorzitter van Landelijke Gilde Willy Beullens het belang onderstreepte van tuinieren op school. Directrices Ann Dijkmans en Ingrid Van Den Broeck bedankten Landelijke Gilde voor de financiële steun bij de realisatie van dit project. Enkele leerlingen brachten een muzikaal intermezzo op saxofoon, wat op heel wat bijval kon rekenen. Dan was het de hoogste tijd voor een feestelijke receptie, mét verse groenten! En er werd nog lang nagepraat onder een stralend voorjaarszonnetje.

Vijftien jaar nadat in 2002 de eerste schooltuin in Berlaar werd opgestart, werd in 2017 de zevende schooltuin ingehuldigd. Elke school in Berlaar heeft nu zijn eigen schooltuin. Een unicum! Berlaar, hét schooltuindorp van Vlaanderen.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Berlaar
Meer weten?
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

03/422.57.22
Inhuldiging zevende schooltuin op 20/05/2017

Foto-album:20/05/2017 - Inhuldiging zevende schooltuin

Meer activiteiten