Lichtjeswandeling

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Lichtjeswandeling

Wanneer

  • zaterdag 14 oktober 2017 19u00 - 22u00
Vertrek aan sporthal 't Stapveld - PASTORIJSTRAAT 62, 2590 BERLAAR

Verslag

Een lichtjeswandeling heeft iets feeërieks, iets magisch. Dat hebben we ondervonden na onze eerste lichtjeswandeling in 2008, naar aanleiding van Dorp in de Kijker. Jarenlang werden we hierover aangesproken, en dan vooral met de vraag wanneer we dit nog eens zouden overdoen. Wel, ons honderdjarig jubileum vonden we hiervoor de ideale gelegenheid.

Uit ervaring wisten we dat de betrokkenheid van de Berlaarse bevolking bij dit evenement de sleutel tot succes zou vormen. Vandaar dat we via diverse kanalen een oproep gelanceerd hadden om glazen bokaaltjes in te zamelen. Bovendien werden de inwoners langs de wandelroute uitgenodigd om hun huis, voortuin, oprit zo origineel mogelijk te verlichten en te versieren. Een oproep die massaal werd opgevolgd! Een onafhankelijke jury selecteerde de drie mooist versierde woningen. Achteraf zijn we de winnaars gaan bedanken met een goedgevulde zuivelkorf, wat duidelijk in de smaak viel.

Op de dag zelf waren de weergoden ons gunstig gezind: er was immers een nazomertje voorspeld, met temperaturen van 20° en meer! Al vanaf 's morgens was een aangenaam herfstzonnetje van de partij. Het zou een schitterende Nacht van de Duisternis worden, die in Berlaar een speciaal tintje zou krijgen.

Kort na de middag waren we alles al gaan klaarzetten in het OC Ballaer, waar de wandelaars 's avonds zouden toekomen. Ook op de tussenstop werd alles in gereedheid gebracht. Om 17 uur was er een briefing voor de KLJ jongens en meisjes, die ons gingen helpen bij het uitzetten van de bokaaltjes. Aan het vertrekpunt hadden bestuursleden Luc Gysen en Guy Tielemans een heuse triomfboog opgetrokken, versierd met meer dan 50 theelichtjes. Een pareltje! En dan was het de hoogste tijd om met twee ploegen van acht man en twee vrachtwagens te vertrekken om de theelichtjes te gaan uitzetten. Van KVLV Bevel mochten we hun geschilderde en beletterde bokaaltjes lenen. Vlak voorbij de start maakte secretaris Wim Ceulemans hiermee een regenboog, en konden de wandelaars lezen "Welkom op onze lichtjeswandeling in Berlaar". Een kleurrijk spektakel!

Om 18u45 meldden de eerste deelnemers zich al aan de start, en tot ná 21 uur was er een onafgebroken stroom van vertrekkende wandelaars. Uiteindelijk zouden ruim 1.400 personen aan onze lichtjeswandeling deelnemen. Een onverhoopt succes!

Op de tussenstop hadden de KLJ'ers hun handen vol om iedereen van een drankje te voorzien. Eenzelfde scenario later op de avond in het OC Ballaer, waar je over de koppen kon lopen. De KVLV-bestuursleden hadden handen te kort: in een mum van tijd waren de broodjes en hot-dogs uitverkocht! Ook de drank vloeide rijkelijk. Ondertussen hoorden we niks dan positieve commentaren over hoe de wandeling was meegevallen, en hoe mooi de huizen en voortuintjes langs de route versierd waren. Deugddoende commentaren! Een betere afsluiter van ons feestjaar hadden we niet durven dromen!

Praktisch

Vertrek
sporthal 't Stapveld tussen 19 en 21 uur
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Berlaar
KVLV & KLJ
Meer weten?
Prijs
€ 4,00
(2 consumpties inbegrepen)
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

03/422.57.22

Foto-album:14/10/2017 - Lichtjeswandeling

Meer activiteiten