Inhuldiging Schooltuintjesroute

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Inhuldiging Schooltuintjesroute

Wanneer

  • zondag 25 mei 2008 10u00 - 18u00
Vertrek aan OC Ballaer - MARKT 27, 2590 BERLAAR

Verslag

Inhuldiging Schooltuintjesroute   -    25 mei 2008

deSchooltuinroute: sinds 25 mei 2008 is Berlaar een fietsroute rijker. Dankzij de financiële steun van zowel CERA als van Plattelandsontwikkeling Vlaanderen, heeft Landelijke Gilde Berlaar-Centrum dit project kunnen realiseren. “Berlaar, Dorp in de Kijker 2008” heeft hiermee een blijvende stempel weten te drukken op het Berlaarse straatbeeld!

In meer dan één opzicht is deze fietsroute uniek in zijn soort. Nergens anders in Vlaanderen bestaat er een fietsroute die zes schooltuinen met elkaar verbindt. Bovendien is deSchooltuinroute een combinatie van een themaroute (met eigen “deSchooltuin”-fietsroutebordjes) én het bestaande knooppuntennetwerk: op bepaalde momenten dien je knooppuntenbordjes te volgen. Goed lezen wat er op de bordjes staat, is dus de boodschap!

De officiële inhuldiging vond plaats in het Ontmoetingscentrum Ballaer. Uit handen van Willy Beullens, voorzitter van Landelijke Gilde, ontving burgemeester Walter Horemans – als vertegenwoordiger van Plattelandsontwikkeling Vlaanderen – een fietsroutebordje, terwijl Koen Kerremans – peter van het project vanuit CERA-hoek – eveneens een fietsroutebordje kreeg aangereikt door Wim Ceulemans, projectcoördinator “Berlaar, Dorp in de Kijker 2008”. En dan kon deze nieuwe fietsroute officieel worden ingereden!

Voor de gelegenheid hadden de zes deelnemende scholen een heuse Open-Schooltuinendag georganiseerd. En het moet gezegd: ze hadden kosten nog moeite gespaard! Alle schooltuinen lagen er op hun best bij. Daarnaast was er tal van randanimatie voorzien: diverse groentesapjes proeven, kruidenthee’s ontdekken, voeldozen, vogelgeluiden herkennen, een compostmeester die gepassioneerd vertelt, ja zelfs een zijsprongetje naar een kunstgalerij. En dan de versieringen en illustraties: papieren bloemen en vlinders, zelfgemaakte slingers en vlaggetjes, foto’s en rijmpjes, stro-popjes, aanduidingen van de diverse groenten in alle vormen en kleuren, tot een heuse vogelverschrikker toe. Bovendien was er een gratis wedstrijd voorzien: in elke schooltuin moest een rebus opgelost worden. Tien gelukkigen mochten huiswaarts keren met een prachtig groentepakket. Proficiat!

Langs deze weg wil Landelijke Gilde de directies, de betrokken leerkrachten en leerlingen van de zes scholen bedanken die er mee voor gezorgd hebben dat de vele fietsers prima onthaald werden in de verschillende schooltuinen. Ook gaat onze dank uit naar de gemeente voor de logistieke steun bij het plaatsen van de fietsroutebordjes. Bedankt!

Kon je er op zondag 25 mei 2008 niet bij zijn? Geen nood! Gezien z’n permanente karakter kan je deze 21 km lange bewegwijzerde fietsroute doen wanneer het jou uitkomt! Veel fietsplezier!

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Berlaar
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

03/422.57.22
DSC03964 [640x480]

Foto-album:25 mei 2008 - Inhuldiging Schooltuintjesroute

Meer activiteiten