Gezinsfietstocht op verplaatsing

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Gezinsfietstocht op verplaatsing

Wanneer

  • zondag 7 juli 2019 07u20 - 19u15
Tussen Turnhout en Baarle - STATIONSTRAAT 1, 2300 TURNHOUT
Om iedereen de kans te geven ook eens wat verder van huis te gaan fietsen, organiseren LG en KVLV al jaren een "gezinsfietstocht op verplaatsing". De fietsen van alle deelnemers worden voorzichtig op de camion geladen, mét het nodige karton ertussen, zodat de fietsen niet beschadigd worden! Alle deelnemers stappen op de trein, en weg zijn we!

Traditiegetrouw staat de eerste zondag van juli onze jaarlijkse gezinsfietstocht op het programma. Dit jaar gaan we op ontdekking in de grensstreek tussen Turnhout en Baarle-Hertog / Baarle-Nassau.

We rijden met de trein naar Turnhout; onze fietsen worden vervoerd met de camion.

We komen samen om 7.20 u. aan het station van Berlaar. Daar worden de fietsen voorzichtig op de camion geladen. Om 7.48 u. nemen we de trein en rijden we via Lier naar Turnhout waar we om 8.47 u. aankomen.

In de buurt van het station krijgen we bij een kop koffie en een stuk taart de nodige uitleg over de fietsroutes. Er zijn 2 verschillende afstanden: een kortere route van 45 km en een langere route van 67 km. Alle routes leiden via de knooppunten van het Fietsroutenetwerk, langs rustige wegen, vlakke landschappen, prachtige stukjes natuur en gezellige dorpjes. Iedereen fietst op zijn eigen tempo.

Het eerste deel van de fietstocht is gemeenschappelijk. We fietsen vanuit Turnhout via Vosselaar, Merksplas en Zondereigen naar Baarle, over een afstand van 31 km. Baarle-Hertog is een Belgische enclave in het Nederlandse Baarle-Nassau; beide dorpen zijn op een bijzondere manier met elkaar verweven en vormen samen de gemeente Baarle. Hier kan je ’s middags iets eten en even rondkuieren in dit merkwaardige dorp.

Daarna splitst de route. De kortere route leidt langs het Bels Lijntje, de voormalige spoorwegverbinding tussen Tilburg en Turnhout, dwars door het Turnhouts Vennengebied. Neem je de langere route, dan fiets je langs Weelde en Ravels terug naar Turnhout.

We spreken ten laatste af om 17.45 u. aan het station van Turnhout om de fietsen te laden. We nemen de trein om 18.13 u. zodat we om 19.12 u. terug aankomen in Berlaar.

Wil je graag mee genieten van deze prachtige fietsuitstap voor het hele gezin, schrijf je dan snel in! Je vindt de inschrijvingsstrook en alle nodige details op de uitnodiging in bijlage.

Praktisch

Vertrek
Om 7u20 aan het station van Berlaar
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Berlaar
KVLV Berlaar
Meer weten?
Prijs
€ 14,00
65-plussers betalen € 12,50 en kinderen jonger dan 11 jaar maar € 5,50. Niet-leden kunnen mee voor € 16. Inbegrepen in deze prijs: treinticket, fietsenvervoer, koffie en taart, routebeschrijving. Inschrijven vóór 30 juni op 03 422 57 22 of 03 482 44 45.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

03 422 57 22 of 03 482 44 45

Foto-album:2019 - Gezinsfietstocht

Meer activiteiten