Overhandiging kunstwerk "Berlaar, Dorp in de Kijker 2008"

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Overhandiging kunstwerk "Berlaar, Dorp in de Kijker 2008"

Wanneer

  • zaterdag 22 november 2008 15u00 - 16u00
Gemeentehuis Berlaar - MARKT 1, 2590 BERLAAR

Verslag

Als blijvend aandenken aan “Berlaar, Dorp in de Kijker 2008” heeft Landelijke Gilde Berlaar-Centrum een kunstwerk geschonken aan de gemeente. Het heeft een mooie plaats gekregen in de hal van het gemeentehuis.

De Berlaarse kunstenaar Emmanuel VERREYDT (beeldhouwer en restaurateur) over zijn beeldhouwwerk:
“De ‘hoofdfiguren’ zijn de drie aangezichten die kijken in de richting van het dorp, dat eigenlijk wel iets van Berlaar heeft, althans sommige elementen, zij het dan niet echt als een realistische weergave. Hun uitdrukkingen (verwonderd – ernstig – lachend) geven een momentopname van willekeurige personen waarbij niet wordt gekeken naar de hele persoon, maar wel naar mond en ogen. Op de achtergrond kan men een gedeelte van de gemeentegrenzen van Berlaar als een schaduw waarnemen, zoals mensen hun schaduw laten vallen op het dorp, het dorp maken, het dorp zijn. Het cirkelvormige gedeelte dat onderaan begint, heeft iets eindeloos en is alsof nog in volle beweging. Het is een spiraal, een golf rondom of over het dorp, lijkt uit het dorp te vloeien. Hier denken we dan aan de Nete, die mysterieus donker als zijn ijzerhoudende bedding, verleden en toekomst weet van het dorp. Het is een golf vol leven die zich voortdurend vernieuwt.”

Tenslotte nog een woordje uitleg over de gebruikte materialen en de vervaardiging van het kunstwerk. Het beeldhouwwerk is vervaardigd uit verschillende materialen: hout (achtergrond en cirkelvormig gedeelt), witte steen (Anstrude), blauwe steen (arduin) en Doornikse steen (zwart marmer), en artificieel vormmateriaal. Er werden verschillende bewerkingsmethodes en patinages toegepast.

Praktisch

Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Berlaar
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

03/422.57.22
DSC06990

Foto-album:22 november 2008 - Overhandiging kunstwerk "Berlaar, Dorp in de Kijker 2008"

Meer activiteiten