Lichtjeswandeling

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Lichtjeswandeling

Wanneer

  • zaterdag 26 april 2008 21u00 - 01u00
Vertrek aan OC Ballaer - MARKT 27, 2590 BERLAAR

Verslag

Het begon allemaal een viertal maanden geleden met een oproep aan de Berlaarse bevolking: “Dringend gezocht: 4.000 glazen bokaaltjes”.  De respons was enorm: op 3 maanden tijd hadden we ze bij elkaar!!

Ook op andere vlakken werden de nodige voorbereidingen getroffen: de inwoners langs de route werden per brief gevraagd om hun voorgevel / voortuin / oprit zo origineel mogelijk te verlichten, de gemeente zorgde ervoor dat de straten verkeersvrij waren en dat de straatverlichting gedoofd was, de brandweer bevestigde een banner “Dorp in de Kijker” aan de kerktoren … En dan, op die 26ste april 2008 zelf, was het prachtig weer. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om er een  “schitterend” dorpsgebeuren van te maken !!

De medewerking van de inwoners langs de route was grandioos. De voorgevels en voortuinen waren om ter mooist versierd: theelichtjes op tuinmuurtjes, op deurdrempels, op vensterbanken, tot in de dakgoot toe. Theelichtjes op tuintafeltjes, tussen tuinkabouters, op terrasmuurtjes, op palen van de afsluiting. Theelichtjes die samen iets uitbeeldden, halloweentaferelen, kerstversiering, fakkels, tuinkaarsen, … je kon het zo gek niet bedenken. Bij sommigen was er ook binnenshuis sfeervolle verlichting voorzien: theelichtjes op de vensterbank, kleine kaarsjes, grote kaarsen, ja zelfs een projectie op een reuzenscherm van brandende kaarsen !! Alhoewel iedereen z’n best had gedaan, en het dus allemaal winnaars waren, werd door een externe jury het huis nummer 25 aan de Sollevelden verkozen tot mooist versierde woning. Kregen ook een eervolle vermelding: Valkenhof 2 en Ebroek 11. Proficiat!

Meer dan 1.200 wandelaars waren komen meegenieten van de feeërieke sfeer. Vooral over het eerste gedeelte van de Sollevelden was iedereen het unaniem eens: met z’n drie rijen theelichtjes leek het wel een heuse landingsbaan … Naast de vele Berlaarse deelnemers, bleek uit de deelnemingsformulieren dat ook de ons omringende dorpen goed vertegenwoordigd waren, met Bevel en Schriek als uitschieters. Daarnaast noteerden we ook deelnemers van iets verder weg: uit Lichtaart, Schoten, Merksplas, Turnhout, Putte-Kapellen, ja zelfs uit Tessenderlo en Schaffen !!

Tijdens de wandeling was er een tussenstop voorzien op het tuinbouwbedrijf van de familie Van Den Broeck-Naenen. De wandelaars konden hier even verpozen bij een beker verse soep, een hartverwarmende jenever of, voor de hongerigen, een hot-dog. En dan ging het in één rechte lijn terug naar de plaats van vertrek, het Ontmoetingscentrum Ballaer. Hier werden de deelnemers door de KVLV-vrouwen vergast op een beker warme soep, een broodje of overheerlijke pannenkoeken !! Even na middernacht werden dan de winnaars van de gratis deelnamewedstrijd getrokken: de hoofdprijs - een uitgebreid zuivelpakket geschonken door Milcobel - ging naar een deelnemer uit Bevel. Prijzen 2 en 3 - twee groentekorven geschonken door de Mechelse Veilingen - gingen naar een wandelaar uit Bevel en één uit Berlaar. Proficiat!

Langs deze weg wil Landelijke Gilde een aantal mensen en instanties bedanken voor de goede samenwerking: de verschillende gemeentelijke diensten voor de logistieke steun, onze burgemeester, de mensen van politie en brandweer, de Berlaarse supermarkten Delhaize en GB die hun parking gratis ter beschikking stelden, de vele helpende handen van KLJ en KVLV, Koen en Ingrid Van Den Broeck-Naenen voor het ter beschikking stellen van hun bedrijfsruimte, Guy Tielemans en Bart Ceulemans voor het ter beschikking stellen van hun camion (voor het uitzetten van de theelichtjes) én voor de opslagruimte voor de duizenden bokaaltjes, Maria en Hilde van ’t Frituurke op de Markt en de mensen van het containerpark voor de inzameling van de bokaaltjes. Ook de goede samenwerking met de scouts moet zeker vernoemd worden: als “Scouts Rock” en de Lichtjeswandeling van hetzelfde traject gebruik moeten maken, zijn goede afspraken zeker nodig! Bedankt!
Tenslotte willen we vooral ook alle bewoners langs de route hartelijk bedanken: dankzij hun inventiviteit hadden alle wandelaars ogen tekort. Zij hebben er mee voor gezorgd dat deze Lichtjeswandeling is uitgegroeid tot een onvergetelijk dorpsgebeuren, waarover nog lang zal nagepraat worden !! 

De Lichtjeswandeling van Landelijke Gilde, in samenwerking met KVLV en KLJ, of hoe één glazen bokaaltje kan uitgroeien tot een lichtketen van solidariteit !!
 
Namens Landelijke Gilde Berlaar,
Wim Ceulemans Projectcoördinator “Berlaar, Dorp in de Kijker 2008”

Praktisch

Vertrek
OC Ballaer
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Berlaar
KVLV & KLJ
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

03/422.57.22
IMG_9304 [640x480]

Foto-album:26 april 2008 - Lichtjeswandeling

Meer activiteiten