Wanneer

• zaterdag 14 juli 2018 16u00 - 18u00
Tuinbouwbedrijf Guy Tielemans - ACHTERHOEK 1, 2590 GESTEL

Verslag

Het brons is van ons! Belgische Premier League spelers winnen van Engeland: 2 – 0
Met een overwinning tegen Engeland in de kleine finale hebben de Rode Duivels geschiedenis geschreven. Nooit eerder deden we beter op een WK: een oververdiende derde plaats!
De match om het brons kon niet beter beginnen voor de Duivels: al na 3 minuten en 39 seconden scoorde Thomas Meunier het snelste Belgische WK doelpunt ooit! Lukaku stuurde Nacer Chadli op links de diepte in. Op zijn voorzet kwam Meunier perfect ingelopen en hij kon, ter hoogte van de kleine rechthoek, de bal vóór de neus van Rose in één tijd voorbij een kansloze Pickford binnen schuiven. 1 - 0 voor België. Na een mistasten in de Engelse verdediging, kon Lukaku in minuut 12 De Bruyne afzonderen in de grote rechthoek, maar zijn plaatsbal werd nog net door Pickford uit het doelvlak geranseld. Vijf minuten later verstuurde De Bruyne één van zijn haarscherpe passes richting Lukaku, maar deze miste zijn controle bij het binnenlopen van de zestien. Spijtig, hier zat meer in! Ondertussen waren de acties van de Engelsen telkens niet scherp genoeg om Courtois écht te bedreigen. Hun beste kans kwam er in minuut 24: een diepe bal werd door Sterling breed gelegd, waarop WK-topschutter Kane van op de rand van de grote rechthoek uithaalde, een metertje naast het doel van Courtois. Hier kwamen de Duivels goed weg! In minuut 35 trapte De Bruyne een hoekschop naar de vrijstaande Tielemans net buiten de zestien, zijn afschamper belandde bij Alderweireld, die met een halve omhaal maar net over knalde. Deze poging verdiende beter! Drie minuten in blessuretijd kregen de Duivels nog een hoekschop. De scheidsrechter vond echter dat het genoeg geweest was, en maakte een einde aan de eerste helft, die hoofdzakelijk gedomineerd werd door de Rode Duivels.
De eerste echte dreiging in de tweede helft kwam er na een vrije trap van de Engelsen, maar Vertonghen kon de bal nog net op tijd in hoekschop werken. In minuut 56 verstuurde De Bruyne weer één van zijn splijtende passes richting Lukaku, maar die liet de bal te ver van zijn voet springen, en weg kans. Mits een betere controle had de 2 - 0 er zeker ingezeten. Kort daarna werd Lukaku gewisseld voor Mertens. Big Rom zou geen topschutter worden van dit WK. Ondertussen kwam Engeland beter in de wedstrijd met een aantal kansen tot gevolg. In minuut 70, na een perfect opgezette één-twee op rechts, infiltreerde Dier in het Belgische strafschopgebied. Hij stifte de bal over de uitgekomen Courtois, maar gelukkig kon de goed gevolgde Alderweireld de bal nog van de lijn keren. De 1 - 1 hing duidelijk in de lucht. En dan, in minuut 80, een counter van de Duivels à la tegen Japan. Enkele meters voor de eigen doellijn verstuurde Vertonghen een bal richting Hazard, die met een hakje Dries Mertens bediende, die in één tijd De Bruyne aanspeelde ter hoogte van de middellijn. Hakje van De Bruyne naar Mertens, die in één tijd opnieuw De Bruyne bediende. Oprukkende King Kev zonderde de doorgespurte Mertens af op links, die in één tijd Meunier aanspeelde, die op zijn beurt deze schitterende omschakeling afrondde met een fenomenaal vluchtschot. Spelbreker van dienst, Pickford, ranselde met een magistrale save de volley van Meunier uit zijn doelvlak. Dit had hét doelpunt van het WK geweest, in ieder geval wat het samenspel betrof! Twee minuten later was het zo ver. Een oprukkende De Bruyne speelde achter de rug van Jones onze kapitein Hazard vrij die alleen kon oprukken richting Pickford. Hazard veinsde de verste hoek, maar verraste Pickford door voor de korte hoek te gaan: het derde WK-doelpunt van Hazard en 2 - 0 voor de Duivels. Over and out for the Three Lions!
4 minuten in blessuretijd maakte de scheidsrechter een einde aan een schitterend WK van de Rode Duivels, met een oververdiende derde plaats als bekroning: het brons is van ons! De beste prestatie ooit van België op een Wereldbeker! Zes van de zeven wedstrijden gewonnen! Alleen in de halve finale tegen een anti-voetbal spelend Frankrijk de duimen moeten leggen met het kleinste verschil. Wat een schitterend parcours hebben onze nationale helden afgelegd in Rusland: 9 op 9 in de groepsfase, van een 0 - 2 achterstand terug gekeerd naar een 3 - 2 overwinning tegen Japan in de achtste finale, Brazilië verslagen in de kwartfinale met ronduit schitterend voetbal en als orgelpunt een 2 - 0 overwinning tegen Engeland in de kleine finale. Maar liefst 16 doelpunten gescoord, en sluitstuk Thibaut Courtois die de Golden Glove wint, de bekroning voor beste doelman van het tornooi. #redtogether #wearebelgium. You made us proud!