Kom onze Rode Duivels aanmoedigen!

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Kom onze Rode Duivels aanmoedigen!

Wanneer

  • dinsdag 10 juli 2018 20u00 - 22u30
Tuinbouwbedrijf Guy Tielemans - ACHTERHOEK 1, 2590 GESTEL

Verslag

België wordt geen wereldkampioen. Het verloor in de halve finale van Frankrijk met het kleinste verschil
Ontgoocheling in Sint-Petersburg. Héél België in diepe rouw. De dappersten aller Galliërs hebben het niet gehaald. Niet omdat ze op hun waarde geklopt werden. Het Nederlandse 'Algemeen Dagblad' heeft het mooi verwoord: “Maar toch was er in Sint-Petersburg meer dan die droge uitslag, zelfs meer dan de wedstrijd alleen. Het was bovenal België dat geschiedenis schreef tussen de mooiste verliezers ooit op een WK, tussen de teams die ooit onvergetelijk stierven in schoonheid. Een elftal dat past in een rijtje met het Brazilië of Frankrijk van 1982, het Oranje van 1974 wellicht ook. Hoe eervol wil je het hebben? Een anticlimax was het, dat zeker. Maar voor dit soort nederlagen is een speciaal cliché bedacht: met opgeheven hoofd. Onder applaus verliet België het veld, als knuffelploeg van de wereld.
De Britse tabloid ‘Daily Mail’ heeft eveneens lovende woorden: “We hebben allemaal oprecht medelijden met Roberto Martínez en België omdat ze dit WK zoveel geschonken hebben. […] Maar dit was vooral een wedstrijd van hoge kwaliteit en weinig verschil tussen beide ploegen. Het kon de twee kanten uit. Dit waren de twee beste ploegen van dit WK en ééntje moest verliezen.
Ook die andere Britse tabloid ‘The Sun’ legt de vinger op de wonde: “Dit was voor de Gouden Generatie van België waarschijnlijk de laatste kans op absolute glorie. Ze maakten indruk op weg naar de halve finale, maar uiteindelijk was het vanavond net niet goed genoeg. Al was de nederlaag zeker niet verdiend voor hun kapitein Eden Hazard, die bij al het Belgisch gevaar betrokken was maar constant foutief afgestopt werd.
De wedstrijd zelf dan. De Rode Duivels begonnen vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd na prachtige overwinningen tegen Japan en vooral tegen Brazilië. Ze probeerden de Franse defensie te ontwrichten met snelle positiewissels. Vanaf het prille begin echter lieten de Fransen blijken dat ze zouden vasthouden aan hun beproefde recept: een laag en compact blok, loerend op die ene dodelijke counter. Het zou voor de Belgen moeilijk worden om deze solide muur te slopen. We konden alleen maar hopen dat de eerste goal voor de Rode Duivels zou zijn. Eén ding was duidelijk: deze match zou beslist worden op details.
In minuut 6 was er een eerste actie van Hazard die sneller was dan Pavard. Eden’s scherpe voorzet werd door Umtiti (onthoud deze naam) bijna in eigen doel gewerkt. In minuut 13 stuurde Pogba sneltrein Mbappé diep, maar een alerte Courtois kwam goed uit z’n doel. Twee minuten later dwongen de Duivels hun eerste goeie kans af. Op een slim doorsteekballetje van De Bruyne komt Hazard op links de grote rechthoek binnen, maar vanuit een scherpe hoek schiet hij de bal voorlangs. De centraal goed gevolgde Fellaini en Lukaku hadden liever een voorzet gezien! In minuut 18 alweer Hazard die voor paniek zorgde in de Franse verdediging. Een overwaaiende voorzet werd door Hazard opgepikt ter hoogte van de doellijn. Onze dribbelkoning sneed naar binnen om de hoek te vergroten, maar zijn schot, dat de verste winkelhaak viseerde, werd door Varane over gekopt. Geluk voor Lloris, die zeker zou zijn geklopt! Drie minuten later moest diezelfde Lloris een wereldsave uit z’n mouwen schudden. Na een hoekschop bleef de bal in de zestien hangen. Via Fellaini kwam de bal bij Alderweireld, die vanuit de draai de linkerhoek viseerde. Pech voor de Duivels, want de 0 – 1 hing duidelijk in de lucht! Goed samenspel tussen Hazard en De Bruyne leverde een voorzet richting Lukaku en Fellaini op, Varane kwam een voet te kort maar Umtiti kon nog net de bal over de zijlijn werken. De druk van de Belgen hield aan, maar de verdiende goal bleef uit. In minuut 34 kon Giroud, onder druk van Alderweireld, niet vol afdrukken zodat zijn bal naast hobbelde. De VAR zou een mogelijk doelpunt toch overruled hebben aangezien de voorzet van Mbappé uit buitenspel was vertrokken. In minuut 40 toonde Courtois nog maar eens dat hij de beste doelman is van dit tornooi. Met een listig balletje tussendoor zonderde Mbappé verdediger Pavard alleen af voor Courtois, maar de Belgische goalie verkleinde goed de hoek en redde miraculeus met de rechtervoet. Opnieuw een wereldsave! Terwijl in het begin de Rode Duivels de overhand hadden, was het tweede deel van de eerste helft duidelijk voor de Fransen. 0 - 0 bij de rust, met wisselende kansen aan beide kanten, maar toch met de beste kansen voor de Belgen.
Het eerste wapenfeit in de tweede helft was voor de Belgen. Op voorzet van Witsel kopte Lukaku over. En dan die vermaledijde minuut 51. Een Franse hoekschop en de inlopende Umtiti maakte zich los van Alderweireld. Vóór de neus van de alsnog aanstormende Fellaini kopte de Franse verdediger aan de eerste paal binnen: 1 – 0 voor de Fransen, en de Rode Duivels op achtervolgen aangewezen. Vijf minuten later werd het ei zo na 2 – 0. Met een subliem hakje zonderde Mbappé Giroud alleen af voor doel, maar de goed teruggekeerde Dembélé blokte het schot vóór de attent uitgekomen Courtois. De Fransen toonden nu dat ze wel degelijk konden voetballen, zolang de wil er maar is … In minuut 60 greep Martínez in, en bracht Mertens voor een bleke Dembélé. Driesje moest zorgen voor meer impulsen vanop rechts en vooral voor méér voorzetten richting een kopbalsterke Lukaku. En in minuut 65 resulteerde dit bijna in een kopbaldoelpunt van Fellaini. Op een prachtig gekrulde voorzet van Mertens, troefde 'Big Fella' zijn Man U-ploegmaat Pogba af, maar zijn buffelstoot zeilde een half metertje voorbij het doel van Lloris. C’mon Belgium! De Belgen bleven het proberen met hoge voorzetten, maar het tikkeltje geluk dat de bal goed zou vallen, bleef uit. In minuut 80 eiste de Uruguayaanse scheidsrechter Canu de bedenkelijke hoofdrol op door een duidelijke fout op Hazard op de rand van de grote rechthoek niet te fluiten. Hij stond er nochtans met zijn neus bovenop. Schandalig gewoon! In minuut 81 knalde Witsel een afvallende bal op doel maar Lloris ging goed plat. Minder dan tien minuten nog voor de Belgen om gelijk te maken! In de resterende reguliere speeltijd was er nog een vrijschop van De Bruyne die geen gevaar opleverde, en een kopkansje voor Lukaku. Zes minuten extra time, waarin de Fransen zich van hun kleinste kant lieten zien door blessures te veinzen en tijd te rekken. Mbappé kreeg nog terecht geel voor spelbederf. De twee laatste wapenfeiten van de Belgen kwamen nog op het conto van Courtois. In minuut 93 ging hij goed plat op een schotje van Griezmann, en in minuut 95 werd invaller Tolisso nog alleen afgezonderd voor Courtois, maar deze kon met een ultieme redding de bal nog in hoekschop duwen.
En dan, het laatste fluitsignaal en de Belgische WK-droom aan diggelen: deze Gouden Generatie wordt geen wereldkampioen in Rusland. Droefenis en verslagenheid in het Belgische kamp. Maar de Duivels kunnen met opgeheven hoofd terugblikken op een schitterend tornooi, waarin ze hun kunnen aan héél de wereld hebben laten zien. #redtogether. You made us proud!

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Berlaar
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

03 422 57 22

Meer activiteiten