Kom onze Rode Duivels aanmoedigen!

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Kom onze Rode Duivels aanmoedigen!

Wanneer

  • donderdag 28 juni 2018 20u00 - 22u00
Tuinbouwbedrijf Guy Tielemans - ACHTERHOEK 1, 2590 GESTEL

Verslag

België is groepswinnaar! Engeland – België: 0 – 1
Voor het tweede WK op rij kronen onze Rode Duivels zich met 9 op 9 tot groepswinnaar. In de laatste wedstrijd van de groepsfase had Martínez niet minder dan 9 spelers gewisseld; enkel Courtois en Boyata behielden hun basisplaats. Bij Engeland stonden 8 nieuwe spelers aan de aftrap. Dé vraag die iedereen zich vooraf stelde: zou het een wedstrijd worden die geen van beide 'B-elftallen' wilde winnen, om op die manier in de kwartfinale Brazilië te ontlopen?
Na twee minuten moest Courtois zijn kunnen al tonen op een poging van Vardy, na een slechte terugspeelbal van Thorgan Hazard. Na deze valse start, kwamen de Duivels beter in de match. Eerst was er een snoeihard afstandsschot van Tielemans dat Pickford maar net kon overtikken. Even later kon diezelfde Pickford een bal van Batshuayi niet klemmen, en werd de bal nog net van de lijn gekeerd. Na een niet onaardig begin, zakte het niveau aanzienlijk. Het was wachten tot het half uur vooraleer er nog een kans te noteren viel, die naam waardig. Na een knappe borstcontrole en dito schot van Fellaini, werd de bal door Alexander-Arnold eens te meer van de lijn gehaald. De Engelsen van hun kant bakten er niet veel van. Onder een luid fluitconcert van de ontgoochelde toeschouwers, werd een troosteloze eerste helft afgefloten.
De tweede helft begon veelbelovend. Na Belgisch balverlies zeilde het schot van Rashford maar net naast. In minuut 51 vond Januzaj zijn moment gekomen. Met een enig mooie sleepbeweging liet hij Rose ter plaatse, en krulde hij vervolgens de bal in de linkerbovenhoek, onbereikbaar voor de grijparmen van Pickford: 0 - 1. Een wereldgoal! Leuke anekdote: Lukaku kwam van de bank gelopen om aan de zijlijn mee te vieren. Het zegt veel over de topscorer van de Rode Duivels! Batshuayi van zijn kant zorgde met zijn manier van vieren voor hét beeld van de avond. Hij raapte de bal op, en knalde die per ongeluk keihard tegen de paal, waarna de bal pardoes tegen zij hoofd keilde!
Net voorbij het uur was het ei zo na 1 - 1: Vardy stuurde Rashford de diepte in, waar hij oog in oog met Courtois kwam te staan. Hij plaatste de bal onbegrijpelijk naast de verste paal. Hier kwamen de Belgen goed weg! Een kwartier voor tijd werd Vermaelen vervangen door Kompany, die zonder problemen de match vol maakte. Naar het einde toe zorgde de eveneens ingevallen Welbeck nog bijna voor de gelijkmaker, maar gelukkig stond Fellaini in de weg. De laatste wapenfeiten kwamen van de Belgen. Eerst pareerde Pickford een knap afstandsschot van supersub Mertens, die vijf minuten voor tijd man van de match Januzaj was komen te vervangen. Vervolgens konden noch Fellaini, noch Mertens afronden, na een mooie actie van Batshuayi aan de achterlijn. Tenslotte in blessuretijd, plaatste Fellaini de bal onbesuist in het zijnet.
Martínez en de zijnen hebben het rekenwerk achterwege gelaten, en hebben het spelletje gespeeld zoals het hoort! Door deze overwinning komen de Duivels in de zware linkerhelft van de tabel terecht, met een mogelijke kwartfinale tegen Brazilië. Maar eerst moeten ze in de achtste finale nog voorbij Japan geraken. Het is aan deze ‘gouden generatie’ om geschiedenis te schrijven!

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Berlaar
Meer weten?
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

03 422 57 22

Meer activiteiten